Vi uppdaterar listan med inofficiella hundutställningar kontinuerligt.

Listan med inofficiella hundutställningar är nu uppdaterad t o m maj månad 2015

Inofficiella hundutställningar - listan maj 2015

Inofficiella hundutställningar – listan maj 2015

Skillnaden mellan officiell och inofficiell utställning:
Den största skillnaden är att resultatlistorna från officiella utställningar registreras i Svenska Kennelklubbens hunddatabas. Dessa resultat visas på onlinetjänst Hunddata och meriterna är underlag för svenskt championat och titlar. Till skillnad från resultaten från inofficiella utställningar som inte sparas någonstans och vars meriter kan inte användas vid till exempel championatansökan.

Officiella och inofficiella utställningar

På en officiell utställning kan hunden vinna CK (certifikatkvalité) och certifikat (cert). Ett eller flera cert krävs för att hunden ska bli svensk utställningschampion. Resultaten från en officiell utställning stambokförs, det vill säga registreras i SKK´s stora databas. De finns sedan tillgängliga genom onlinetjänst Hunddata och meriterna är underlag för svenskt championat och titlar. Resultaten från inofficiella utställningar sparas däremot inte och meriterna kan inte användas vid till exempel championatansökan.

Vem får arrangera vad?
Länsklubbar och specialklubbar samt vissa rasklubbar har rätt att ansöka hos Svenska Kennelklubben om officiell status på utställningen. Klubben måste sedan arrangera utställningen i överensstämmelse med Svenska Kennelklubbens regler. Vilka hundraser som får vara med beror på vem arrangören är.

Inofficiella hundutställningar kan alla klubbar arrangera, men de ska då följa Svenska Kennelklubbens anvisningar som finns för utställningar som inte stambokförs. Arrangören bestämmer själv vilka hundraser som kan delta på utställningen. Dessa evenemang är ofta lite mindre och väldigt roligt att vara med på. Det blir lite av en träningsutställning. Under trivsamma och lättsamma former kan du träffa likasinnade och få värdefulla tips på vägen mot de officiella utställningarna.

Är utställningen inofficiell bestämmer den arrangerande klubben i stort sett själv vilka priser som ska delas ut.

22 inofficiella hundutställningar finns med på listanInofficiella hundutställningar – maj 2015

Missa inte Alla Hjärtans Dag den 14 februari.

Copyright © 2010-2020 HUNDUTSTÄLLNINGAR All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.