Hundtrix


Övning 1: Sök med hund


Jag skriver

Övning 2: Kors och Tvärs – Sök

Det här behöver du:

Grenar, träbitar och din hunds favoritgodis.

Sätt igång!

1. Lägg några grenar och träbitar i en liten hög.

2. Om din hund kan kommandot ”Sitt kvar” så kan du sätta den, annars går det bra att du binder den eller låter en medhjälpare hålla i den, medans du gömmer godiset. Första gången läggs godbitarna på ett enkelt sätt så att hunden inte ska behöva arbeta så mycket för att komma åt dom.

3. Ge kommandot ”Sök” när din hund kan börja övningen och ge beröm när den börjar söka. Många hundägare blir otåliga och pekar på godiset om hunden inte hittar det snabbt. Men hunden är överlägsen människan när det handlar om att använda näsan så du kan lugnt lita på din hund och låta pekfingret vara kvar i fickan.

4. När din hund hittat godiset, börjar du om på nytt. Efter hand som din hund förstått uppgiften, lägger du fler träbitar och grenar kors och tvärs, så att du bygger ett stabilt ”mini-trätorn”. Tänk på att anpassa grenarnas storlek och tyngd efter storleken på din hund. Lägg godbitarna runt om, under och mitt i högen. Nu kan du låta din hund utföra uppdraget i fred. När det inte ser ut som om det finns fler godbitar kvar, kallar du in hunden igen.

5. I takt med att din hund blir bättre och säkrare på övningen så kan du öka svårhetsgraden och utveckla uppgiften. Om du bara lägger godiset på samma sätt varje gång slutar det med att det blir en halvtråkig rutin för din hund – det är dags att öka utmaningen!

Om du inte har möjlighet att ha en hög träpinnar i trädgården kan du göra övningen under en promenad i skogen. Om du tränar i skogen kan du ha hunden i en lång lina så att den har större rörelsefrihet.

Lycka till!

Jag skriver


Jag skriver

AKTIVA HUNDAR

Hundgodis
Hemmagjord HUNDGODIS både gott och nyttigt.
Torkad blodpudding – kanske det bästa hundgodiset? Även hundar mår bäst av okonstlad mat utan en massa tillsatser och färgämnen.

Sen luktar det inte illa och är helt OK att ha i jackfickan.

BLODPUDDING – HUNDGODIS
Gör så här:
Tärna blodpuddingen  i lagom stora bitar (de krymper rätt mycket)
Lägg den på bakplåtspapper och torka i ugnen i 100 grader. Med varmluftsugn går det extra fort.
Torka i ca. 30 minuter till 3 timmar. Längre tid ger torrare konsistens.
Rör om då och då, du känner att bitarna blir torrare och lättare
Obs! – om inte blodpuddingen har torkat helt måste den kyl/frys-förvaras.

När du ändå håller på så kan du passa på att torka en större mängd och sätta in flera plåtar i ugnen samtidigt. Lägg på lite extra torkningstid i såna fall. Portionera sedan allt i påsar och lägg i frysen.

Torkad blodpudding är perfekt att ha i fickan då det inte kladdar.
Hemmagjord hundgodis

VOVV ! – Gott
hundgodis

FAVORITKEX
4 dl grovt rågmjöl

1 dl vetemjöl

1 dl rågkross

1 ägg

1,2 dl mjölkpulver

100 gr mjukt margarin eller smör

1 – 1,5 dl kokt mald lever (kan rivas på rivjärn eller köras i mixer)

1 – 1,5 dl rivna morötter

1/2 tsk salt

1 tsk socker

Blanda samman alla ingredienser. Knåda till en slät deg. Kavla ut på en bakplåt. Skär rutor av önskad storlek och sära dem något från varandra. Grädda i 45 – 60 minuter i 150 grader. Låt svalna på galler.

Copyright © 2010-2020 HUNDUTSTÄLLNINGAR All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.